Tel:   08-7520100     E-post: info@kallmarkskliniken.se

Ny behandlingsmetod för MGD!

Nu kan vi behandla MGD (Meibomian Gland Dysfunction) ännu bättre!

86%

Head Figurines on Chart

av de som diagnostiserats med Torra ögon  har symptom orsakade av MGD

 

Nu blir vi först i Norden att behandla MGD med LipiFlow

LipiFlow är den enda FDA godkända apparaturen för behandling av MGD (Meibomian gland dysfunction) med mer än 31 kliniska studier som visat på säkerhet och effektivitet.* LipiFlow använder sig av Vektoriserad  Värme Pulsations teknologi.

Med en patenterad algoritm för precis värme som är  applicerad på inre ögonlocket för att maximalt smälta stelnade fetter. Därefter sker en noga beräknad massage för att ta bort fett som blockerar de Meibomska körtlarna. Behandlingen är framtagen för att återställa det naturliga fettflödet som ska täcka ögats yta.

Nu kan Källmarkskliniken som först i Norden erbjuda behandling av MGD med LipiFlow. Läs mer om behandlingen, kostnad och finansiering under Orsak och behandling

*31 st review granskade artiklar

Share this post2 thoughts on “Ny behandlingsmetod för MGD!

 1. Hej ! jag heter Mette Olsen 681022-0720. Jag var hos er för ca 2 år sedan och fick behandling för mina torra ögon, tyvärr så blev inte resultatet som förväntat utan har fortfarande stora problem. Jag undrar om den nya behandlingsmetoden skulle vara en lösning för mina problem. Då jag bor i Åmål så är det långt att åka, jag undrar om det bara är en behandling med LipiFlow och eftersom jag inte svarade bra på tidigare behandling så undrar jag om jag kan räkna med ett bättre resultat med LipiFlow. Jag ser inga recensioner från behandlande patienter, hur vet jag då % på lyckade behandlingar.
  Om mig.. Jag använder Vita pos och Hylo gel minst 10ggr om dagen äter Omega 3 och använder värmepåse på ögonen.
  Hoppas att det finns hjälp för mig också så att jag slipper dessa besvär / Mvh Mette Olsen

  • Hej Mette,
   När vi undersökte dig för två år sedan konstaterades att du hade en obstruktiv MGD, d.v.s. att ditt fett hade stelnat och inte kunde komma ut till ditt öga och därmed torrhet.
   Då du inte känt så stor skillnad efter två behandlingar, valde du att avbryta och inte genomföra den tredje. Normalt sett märker de flesta en skillnad efter två behandlingar men en del får effekt först efter den tredje.
   Under alla omständigheter brukar vi vilja ha en uppföljning efter 3 månader för att ser hur dina ögon sett ut när du genomfört din egenbehandling med omega, värme och massage. När vi nu inte setts på så länge, är det svårt att utan att ha sett dig kunna säga om den nya behandlingen LipiFlow, kan vara lämplig. Om du dock inte upplevt någon stor förändring fram till nu, kan det vara så att ditt fett ännu inte har förändrats tillräckligt, utan fortfarande är för segt. Om så skulle vara fallet, skulle LipiFlow kunna vara en utmärkt behandling. Alla som behandlas blir inte hjälpta, men efter drygt 200 behandlingar, ser vi ett resultat på ca 85 % som blir hjälpta
   Jag rekommenderar att du bokar in dig på ett återbesök och om vi då ser att det kan vara lämpligt att göra LipiFlow, så kan vi göra detta samtidigt.

   Vänliga hälsningar
   Källmarkskliniken

Comments are closed.