Företagshälsa

Torra, rinnande och ansträngda ögon är vanligt förekommande och ökas successivt i takt med synkrävande/synansträngande arbete. På många arbetsplatser så sitter man mycket med bildskärmsarbete och anställda upplever problematik med att utföra sina arbetsuppgifter.

Har ni anställda som inte kan sitta framför bildskärm? Som sjukskriver sig? Upplever torrhetsbesvär i ögonen? Inte kan använda sina linser på arbetsplatsen p.g.a. torr arbetsmiljö?
På Källmarkskliniken erbjuder vi en grundlig utredning och undersökning med behandlingsplan som första åtgärd.

Idag beräknas ca 20% av befolkningen ha problem med torra ögon. Många faktorer kan orsaka tillståndet såsom mycket skärmarbete, allergier, ålder, menopaus, rökning, ögonkirurgi etc. Olika sjukdomar som diabetes, sköldkörtelproblem, hudsjukdomar, reumatism, bidrar också till prevalensen av ögontorrhet i befolkningen.

Idag kontrollerar man sitt hjärta, sitt blodtryck, kondition m.m. och hjälpen finns att få på vårdcentraler eller via företagshälsovården. För bekymmer med ögontorrhet som leder till svårigheter att sköta sitt arbete, sjukskrivningar, problem med bilkörning och att ha ett aktivt socialt liv, finns ingen hjälp att få inom den vanliga ögonsjukvården. Vi har olika företagspaket för att täcka olika behov.

Är du arbetsgivare och funderar på att bli kund?
Välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon. Välj själv om du vill bli avtalskund eller endast använda oss vid enskilda insatser. 
Vi kartlägger dina medarbetares torra ögonbesvär, en investering som lönar sig. Vi kan torra ögon.

Våra företagspaket

För dig som är anställd
Om din arbetsplats är ansluten till oss har du som anställd tillgång till företagshälsovård utan att det kostar dig något.

Företagshälsovården är privat och betalas helt av din arbetsgivare. Det är alltid din arbetsgivare som godkänner och beställer företagshälsovårdsinsatser. På en del arbetsplatser finns det en egen intern företagshälsa inbyggd i verksamheten men de flesta anlitar fristående företagshälsovårdsföretag. 

Hos Källmarkskliniken är du som anställd också välkommen att prata direkt med oss, så hjälper vi dig vidare. Ring eller mejla.

Baspaketet

• En fördjupad undersökning av tårfilmen och ögats främre delar
• En uppföljning efter 3 månader 
• Grundläggande behandling för att underlätta tårflödet
Undersökning och behandling tar ca 1,5 timme.Kontakta oss

Grundpaketet

• En fördjupad undersökning av tårfilmen och ögats främre delar
Två uppföljningar under 6 månader 
• Grundläggande behandling för att underlätta tårflödet
Undersökning och behandling tar ca 1,5 timme.Kontakta oss

Helhetspaketet

• En fördjupad undersökning av tårfilmen och ögats främre delar
Fyra uppföljningar under 12 månader 
• Två grundläggande behandlingar för att underlätta tårflödet
• En helhetslösning helt enkelt!
Undersökning och behandling tar ca 1,5 timme.

Kontakta oss
Information, priser  och rekvisition
Företagshälsovård Källmarkskliniken 2023/2024 (Öppna i PDF, ny flik)
Rekvisition/beställning av företagshälsovård (Öppna i PDF, ny flik)

Lider du av torra ögon?

Boka tid för undersökning redan idag
BOKA TID
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram