Tel:   08-7520100     E-post: info@kallmarkskliniken.se

Har du blivit diagnostiserad med Blefarit?

Blefarit

Blefarit är en ögonlocksinflammation. Det karakteriseras av röda, ömma ögonlockskanter och mjäll(krustor) längs ögonfransarna.

Det finns mycket man kan göra själv för att behandla sin blefarit utan antibiotika bland annat med:
 1. VärmeVärmemask/ Blephasteam som påverkar blockeringen av fett i den meibomska körteln som är svullen och inflammerad.
 2. Massera med lätta stråk över ögonlocken på övre ögonlocket, uppifrån och ner och det undre ögonlocket, nerifrån och upp. Massera även försiktigt på vageln.
 3. Rengör– med sterila servetter för att hålla körtelöppningarna öppna.
 4. Använd rengöringsprodukter med aktiva ingredienser som behandlar blefariten som tex Ocusoft lidscrub plus, Oust demodex cleanser foam, Oust demodex cleanser, Ocusoft lidscrub plus platinum . Man vill hålla huden så ren som möjligt mot virus och bakterier.
Om du känner att behandlingen inte är tillräckligt är du välkommen att höra av dig för bokning av en grundlig undersökning av dina ögon och fortsatt behandling hos oss.
Blephex är en behandling på kliniken för patienter med blefarit. Med en blephexbehandling så peelar man bort tillväxten av bakterier i ögonlock och ögonfransar för att öppna upp körtelmynningarna för att säkerställa att lipiderna/oljan som smörjer ögat inte är blockerade. Man vill förbättra ögonlockshälsan.
Blephexbehandlingen kan med fördel utföras med jämna mellanrum för att hålla ögonlocken fria från inflammation.
Mer om våra behandlingar hittar du här
Share this post2 thoughts on “Har du blivit diagnostiserad med Blefarit?

 1. Hej vilken ögongel och droppar smörjer mest och bäst och stannar längst …? Har böefarit och meiboms samt pollenallergi och dammallergi. Skaver svider kliar ngt röda kanter och jättetorrt. Mest på höger öga. Vad kan jag prova? Vilken droppe och vilken gel på natten? Står inte ut!! Ser ingenting!! Hjälp. Br i Borlänge tyvärr. Mvh Elena H

  • Hej Elena,
   Ledsen för lite sent svar, men vi är mitt i semestertider nu.
   Förstår att du har det besvärligt och allra helst skulle vi ju vilja göra en ordentlig undersökning av dina ögon för att på bästa sätt hjälpa dig.
   Om du har blefarit beror det antagligen på att dina fettkörtlar inte fungerar som de ska och dina ögons naturliga bakterieskydd inte fungerar som det ska.
   Detta späs sedan på av din pollen och dammallergi.
   Då jag inte sett dig kan jag bara göra en generell rekommendation.
   1. Skaffa en värmemask som du värmer i mikrovågsugn på ca 750 W i 30. Bär denna i 10 min.
   2. Massera därefter med ett lätt tryck på ögonlocken i vertikala streck uppifrån och ner på övre ögonlocket och nerifrån och upp på nedre ögonlocket, utifrån och in i 30 sek per ögonlock.
   3. Rengör sedan nedre och övre ögonlockskanten samt ögonfransarna med Ocusoft Lidscrub Plus efter massagen samt varje morgon.
   4. Börja ät Omega 3 (1200 mg/dag), om du äter blodförtunnande läkemedel, ska du inte äta Omega 3
   5. Använd vid behov ögondroppar under dagen men högst 4-5 gånger/dag. Till natten kan du om det känns bra använda VitaPos ögonsalva med A-vitamin.
   Allt du behöver för att komma igång med detta finns på vårt ögonapotek från dom länkar jag lagt in.
   Om du ändå inte får resultat, kontakta oss igen.

   Vänliga hälsningar från oss på Källmarkskliniken

Comments are closed.