LipiFlow

Patenterad vektoriserad värmepulsbehandling för att mata ut stelnat fett från meibomska körtlarna när den vanliga behandlingen för MGD inte räcker till.
Vad är LipiFlow?
LipiFlow är den enda FDA godkända apparaturen för behandling av MGD (Meibomian gland dysfunction) med mer än 31 olika kliniska studier som visat på säkerhet och effektivitet. LipiFlow använder sig av vektoriserad värmepulsationsteknologi.

Med en patenterad algoritm med förinställd värme som appliceras på insida ögonlock för att maximalt smälta stelnade fetter. Därefter sker en noga beräknad massage för att ta bort fett som blockerar de Meibomska körtlarna. Behandlingen är framtagen för att återställa det naturliga fettflödet som ska täcka ögats yta.
Hur går behandlingen till?
De sterila proberna placeras på ögat. Dess välvda form håller hornhinnan skyddad under behandlingen. Behandlingen fokuserar på insida ögonlock där de meibomska körtlarna sitter.
Med en vektoriserad värmepulsteknologi skickas värme genom proben mot insida ögonlock. Kombinationen med värme och pulsationsteknik masserar ut det fett som blockerar de meibomska körtlarna. Behandlingen är 12 min lång och tolereras väl.
Pris för behandling: 4500kr per öga
Våra andra behandlingar

Lider du av torra ögon?

Boka tid för undersökning redan idag
BOKA TID
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram