BlephEx

Vår mest utförda behandling på kliniken. En mikroexfoliering av ögonlockskanterna för att reducera bakteriemängd och blockeringar. Idealt för dig med Blefarit.
Vad är BlephEx?
BlephEx är en behandling som används för att behandla blefariter och torra ögon. Om man vid en undersökning kan konstatera blockerade körtelgångar och tecken på blefarit, brukar man rekommendera en behandling. Instrumentet används för att försiktigt exfoliera ögonlockskanter och ögonfransar för att ta bort den inflammatoriska biofilm som ofta leder till kroniska blefariter, torra ögon och obehag.

Vad är blefarit?
Blefarit är inflammation i ögonlockskanter och är ofta en följd av torrhet i ögat och därmed minskad bakteriellt försvar.
Att bara behandla blefarit ger en tillfällig förbättring men återkommer igen efter ett tag, av detta skäl säger man ofta att blefarit är kroniskt. Om man däremot behandlar orsaken till varför man fått sin blefarit, kan man ofta räkna med att den inte återkommer.

Har du blivit diagnostiserad med blefarit? Läs mer här
Hur går behandlingen till?
Genom att använda en snabbt roterande mikrosvamp, indränkt i en bakteriedödande lösning, förs BlephEx apparaturen längs med ögonlockskanten och fransraden. Detta avlägsnar inflammatoriskt skorv, biofilm och bakteriella exotoxiner (de främsta orsakerna till inflammatorisk blefarit), och lindrar därmed symtom av blefarit och förbättrar den totala ögonlockshälsan. Behandlingen är smärtfri och tar ca 15 minuter att utföra och ger inga biverkningar.

Genom att upprepa proceduren var 4-6 månad, kan man hålla ögonlockskanter helt fria från inflammation. Behandlingen bidrar till att ge friska ögonlock och därmed undvika återkommande inflammationer och framtida besvär av torra och rinnande ögon.

Pris för behandling: 2000kr
Våra andra behandlingar

Lider du av torra ögon?

Boka tid för undersökning redan idag
BOKA TID
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram