Blefarit och Rosacea

Blefarit
Blefarit är en inflammation i dina ögonlock. Blefarit är mycket vanligt, särskilt bland personer som har Meibomisk körteldysfunktion (MGD), rosacea, okulär rosacea, seborroiskt eksem och andra hudproblem.
Att bara behandla blefariten ger en tillfällig förbättring men återkommer igen efter ett tag. Av detta skäl säger man ofta att blefarit är kroniskt. Om man dock behandlar orsaken till varför man fått sin blefarit, kan man ofta räkna med att den inte kommer tillbaka. Vi har därför samarbete med hudläkare så att vi kan behandla både ögon- och hudproblemen samtidigt.

Okulär Rosacea
Okulär rosacea är ett inflammatoriskt tillstånd som kan påverka dina ögon och ögonlock. Det är vanligare hos kvinnor och personer som har rosacea som involverar andra delar av ansiktet (kinder, näsa, haka och panna). Du kan ha rosacea i ansiktet med eller utan okulär rosacea och vice versa. Det är mycket viktigt att diagnostisera och behandla okulär rosacea för att förhindra permanenta förändringar av och ärrbildning på dina ögonlock och irreversibla skador på körtlarna i dina ögonlock. Observera att personer med okulär rosacea har en mycket högre förekomst av infektioner som involverar deras ögonlock, såsom vaglar (hordeolum), chalazia, och Demodex.

Lider du av torra ögon?

Boka tid för undersökning redan idag
BOKA TID
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram